fredag 16 maj 2008

Husresning av Villa Värnamo

Upptäckte när jag var ute och surfade en blogg om ett husbygge av Smålandsvillan ute i Marieby. Efter lite hjärnverksamhet så kom jag fram till att det var en gammal klasskompis som skulle resa sitt hus i dagarna. Sagt och gjort så ringde jag upp så att vi kunde få komma och kolla på grunden. Vi har varit lite veliga och fudersamma över hur den nya grunden som Smålandsvillan använder sig av kommer att fungera. Man har börjat att använda sig av en varmgrund som har ett undertryck i sig som tydligen ska föra bort väta osv. Efter alla diskussioner om mögelangrepp i grunder så är man lite nojig. I varje fall så har vi väl kommit till sans med typen av grund, och vi är SÅÅÅ sugna på det här huset. Eftersom huset skulle resas så blev vi lite nyfikna på hur det gick till så vi var tvugna att åka ut och kika på den också. Från grund till rest hus tog det inte mer än en dag, imponerande. Huset var verkligen jättefint och jag har bara blivit ännu mer övertygad om att det är Smålandsvillan vi ska ha. Villa Nybro är helt rätt för våran tomt, med vinkeln på huset kommer vi inte bara att få se Storsjön utan även Oviksfjällen.





Vår utsikt kommer att bli fenomenal (bara grannarna avverkar lite på sin tomt;-)). På tisdag har vi stämt träff med säljaren så eventuellt kommer vi att skriva på papperna då. Har börjat så smått med avverkning på tomten, Jämtkraft var där och fällde lite träd för att bespara sig lite arbete utifall vi dragit ner någon ledning...






Blev en enorm skillnad bara på de träd som blev fällda.






Vill hellst av allt bara vara där och fixa nu men eftersom vi ska flytta om två veckor så är det packning och städning som gäller nu, inte alls lika roligt.

Inga kommentarer: